Tuesday, July 16, 2013

{Weekend Notes} + Whytecliff Park

Wow, what a fantastic weekend!
Sunshine, warm breeze, great food, happy toddlers...we had it all, what else can one ask for?

We left the kiddos with their grandma on Saturday and started the weekend at one of our favorite breakfast spots in Kitsilano, then continued with a delicious macchiato and salted caramel donuts at 49th parallel. When it was humanly not possible to eat any more, we headed to the beach and just laid down under the sun...For late lunch we went to Rangoli and once again had the best veggie curry in the world (nope - i am not overstating...my life can easily be separated as before and after having their Creamy Portobello Mushroom and Red Pepper Curry). Then we went back to the beach to meet with friends.

Sunday was family day so we headed to the Whytecliff Park in the morning. I discovered this park, through Janis's blog. It has an amazing little beach and it is only 15 min drive from home. In the afternoon we stayed at home and hung out in the garden. Deniz is so much into his bike nowadays and so eager to ride without the training wheels..And of course, Derin wants to do whatever his big brother does which does become a challenge when you are only 2 years old.

How was your weekend?

Harika bir haftasonu gecirdik!
Piril piril gunesli ve ilik esintili bir hava, nefis yemekler, civil civil kosturan mutlu cocuklar...insan daha ne ister ki?

Cumartesi gunu cocuklari Turkiye'den bizi ziyarete gelen babaanelerine birakip, haftasonuna Kitsilano'daki favori yerlerimizden birinde kahvaltiyla basladik, sonra Kits civarinda kisa bir yuruyus ve 49th Parallel'de kahve & tuzlu karamelli donut molasi...Artik insani olarak daha fazla yemek yememiz mumkun olmadigindan (!) kendimizi plaja attik...Cocuklarla ilgilenmemizi gerektirmeyen bu kutsal saatlerin tadini uzun uzun guneslenip, biraz da kitap okuyarak cikardik. Ogleden sonraya kalan yemegimiz icin Rangoli'ye gittik ve dunyanin en lezzetli veggie curry'lerinden birini yedik (kesinlikle abartmiyorum - hayatimi buranin kremali portobello mantari ve kirmizi biberli curry'sini yemeden once ve yedikten sonra diye ikiye ayirabilirsiniz) Daha sonra yeniden plaja donduk ve arkadaslarimizla bulustuk.


Pazar gunu aile gunuydu...Cocuklari arabaya atip sabahtan Whytecliff Park'a gittik. Bu parki Janis'in blogunda ilk okumustum. Eve arabayla sadece 15 dakika ama sehrin gunes yuzunu gosterdiginde kalabaliklasan plajlarindan o kadar farkli bir havasi var ki..Sakin, sessiz, yemyesil...ustelik bir kucuk koyda etrafi da minik tas adaciklarla cevrili oldugundan denizi de o kadar soguk degil...Cocuklar cok eglendiler ve tabi ki hic eve donmek istemediler. Ogleden sonrayi evde, bahcede gecirdik...Deniz icin bu aralar varsa yoksa bisikleti...her dakika binmek istiyor ustelik de iki tekerlekli surmek icin direniyor...Oysa daha 3 yasina yeni girdi, biraz erken degil mi? Tabi ki dusup duruyor! Isin fenasi Derin de abisi ne yaparsa aynisini yapmak istediginden durmadan bir koruma cemberi vaziyetinde peslerindeyiz.

Sizin haftasonunuz nasil gecti?

[Butun fotograflar gocebe'ye aittir. Tum hakki saklidir. / All Images original to gocebe. All rights reserved]


No comments:

Post a Comment